Direct naar de contentDirect naar de footer

De Bourgondische stad Maastricht!

Maastricht, historische stad aan de Maas. Een compacte stad met een historisch centrum en een modern gedeelte. Maastricht ligt op slechts 30 kilometer van de euregiosteden Aken, Hasselt en Luik.

Bourgondisch Maastricht

Bourgondisch Maastricht

De vele winkelstraten, cafés, kerken en de bourgondische levensstijl van de Maastrichtenaren en hun vriendelijkheid maken van Maastricht een gastvrije stad. Het is ook een stad van internationele beurzen, congressen en bedrijfsevenementen.

Het Stadspark

Het Stadspark

De zon hoeft maar even te schijnen of het stadspark van Maastricht ligt vol! De picknick spullen worden tevoorschijn gehaald en er ontstaat een ontspannen sfeer.

Breng daarom zeker een bezoek aan het stadspark bij goed weer!

Het Vrijthof

Het Vrijthof

Het Vrijthof is de ideale plek om te genieten van een lekker drankje of hapje op een sfeervol terras! Geniet van de Bourgondische sfeer en het mooie uitzicht in hartje Maastricht!

Het Winkelcentrum

Het Winkelcentrum

Een dagje shoppen? Kom naar Maastricht! De gezellige winkelstraten van Maastricht met de sfeervolle terrasjes bieden volop mogelijkheid voor een geslaagde dag!

Bonnefantenmuseum

Bonnefantenmuseum

Op 2 kilometer loopafstand van Hotel Maastricht bevindt zich het bonnenfantenmuseum, het museum voor beeldende kunst in Maastricht!

Meer informatie
Kazematten

Kazematten

Een rondleiding door de Kazematten is iets dat niet gemist kan worden wanneer u een bezoek brengt aan Maastricht. Dit unieke gangenstelsel werd tussen 1575 en 1825 tot stand gebracht om de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken.

Een rondleiding door de kazematten is een ware belevenis!

De wijk 'Wyck'

De wijk 'Wyck'

Wyck wordt al enige tijd beschreven als het upcoming stadsdeel van Maastricht. En hoewel de wijk nog steeds behoorlijk in beweging en ontwikkeling is, heeft het in de afgelopen tien jaar al een ware gedaanteverwisseling ondergaan.

Dominicanenkerk

Dominicanenkerk

De Dominicanenkerk is een gotisch kerkgebouw waar tegenwoordig een boekhandel in gevestigd is. De kerk werd gebouwd in de 13e eeuw als kloosterkerk. De kerk trekt tegenwoordig veel bezoekers.