Direct naar de contentDirect naar de footer
;

Green Key

Al geruime tijd is het Hotel Van der Valk Maastricht zich bewust van het milieu en dit is merkbaar in onze dagelijkse operatie. Verscheidene initiatieven en acties zijn doorgevoerd om de hoeveelheid afval beter te scheiden, het waterverbruik terug te dringen en zo min mogelijk CO2 uit te stoten.

Om dit te kunnen realiseren, zijn wij als organisatie lid geworden van
GreenKey. Deze GreenKey is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf.

Al enkele jaren zijn we als Hotel Van der Valk Maasticht trots op onze Gouden Status. Een prachtig en het hoogst haalbare resultaat. Aangezien de richtlijnen steeds strenger worden en het milieu steeds kwetsbaarder, wordt het ook moeilijker om als organisatie direct aan de voorwaarden te voldoen.
Het is bijvoorbeeld sinds 2014 niet meer toegestaan om in het gebouw halogeen verlichting te hebben. Aan dit punt kunnen we nu niet voldoen en hebben hiervoor dispensatie aangevraagd. Deze dispensatie is ons ook door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit verleend en geldt voor het volgende:

Tijdens de verbouwing van de lobby (eind 2014/begin 2015) is de halogeen verlichting op die locatie al aangepakt. Voor de overige halogeen verlichting zijn we op zoek naar de juiste alternatieven.

De dispensatie is ons verleend tot 1 oktober 2016.