Direct naar de contentDirect naar de footer

Green Key

Al geruime tijd is het Hotel Van der Valk Maastricht zich bewust van het milieu en dit is merkbaar in onze dagelijkse operatie. Verscheidene initiatieven en acties zijn doorgevoerd om de hoeveelheid afval beter te scheiden, het waterverbruik terug te dringen en zo min mogelijk CO2 uit te stoten.

Om dit te kunnen realiseren, zijn wij als organisatie lid geworden van GreenKey. Deze GreenKey is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf.

Al enkele jaren zijn we als Hotel Van der Valk Maastricht trots op onze Gouden Status. Een prachtig en het hoogst haalbare resultaat. Aangezien het milieu steeds kwetsbaarder wordt, is het ontzettend belangrijk om te blijven voldoen aan die Gouden Status.

De zorg voor het milieu zal een structureel onderdeel zijn van en samenhang vertonen met de overige bedrijfsdoelstellingen. voor onze MVO verklaring.

Daarnaast hebben we ook een MVO-verslag, welke u hier kunt terug vinden.

Wilt u meer informatie over het Green Key keurmerk kijk dan op www.greenkey.nl


Laadpalen

GREEN KEY TIP 1 - VAN DER VALK ENERGY LAADPALEN
Rijders van elektrische auto's zien graag dat laadpunten langs drukke snelwegen staan. Op locaties waar je een kopje koffie kunt drinken, mail kunt checken of even ongestoord kunt werken. Hotel Maastricht biedt daarom de nieuwste en slimste oplaadtechnieken voor uw elektrische auto.


GREEN KEY TIP 2 - FSC GECERTIFICEERD PAPIER
Al onze documenten, brochures en magazines zijn gemaakt van FSC gecertificeerd papier. Dat betekent dat het papier uit goed beheerde bossen afkomstig is.


GREEN KEY TIP 3 - LED VERLICHTING
De huidige ledlamp geeft zo'n 50% van z'n opgenomen energie af in licht. Bij een spaarlamp of TL-Lamp is dit zo'n 35% en bij een gloeilamp 10%. De rest wordt afgegeven in warmte aan de omgeving. Met LED verlichting besparen we in de zomermaanden dus ook fors op de benodigde koelenergie.


GREEN KEY TIP 4 - GESTROOMLIJND VERVOER
Onze vrachtwagens zijn allemaal voorzien van aerodynamische spoilers. Een serieuze investering waarmee we veel brandstof besparen.


HOTEL VOOR DE TOEKOMST

Een horecabedrijf met een groen hart. Wij geloven dat gastvrijheid uitstekend samengaat met een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Daarom investeren wij in voorzieningen die onze hotels, restaurants en vergaderzalen beter én groener maken.